Nak Belajar Melabur Long Term? Dapatkan 21 Siri Video Sepanjang 90 Minit Supaya Anda Dapat Melabur Secara Bijak Dengan Kos Rendah

Sekiranya anda nak mendapatkan keuntungan dalam jangka masa yang singkat. Sila berhenti membaca sekarang. Saya tidak dapat membantu anda. Namun, jika anda ada duit lebih yang dapat dilaburkan untuk jangka masa panjang, sila teruskan membaca.

Notis: Ini bukan video belajar pasal saham

Jika anda cari nak belajar trading / main saham, ini bukan kelas yang anda cari.

ngup5

Salam, Saya Suzardi Maulan. Lebih dikenali sebagai Pakdi.

Saya merupakan seorang perancang kewangan berlesen (Licensed Financial Planner) di Malaysia.

Sekarang menguruskan portfolio pelaburan bernilai 7 angka untuk sejumlah kecil private client saya.

Sering dipanggil menjadi speaker dalam topik kewangan dan pelaburan oleh pelbagai institusi kewangan antaranya seperti Permodalan Nasional Berhad (PNB) & Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB), Bursa Malaysia dan juga Securities Industries Development Corporation (SIDC).

afq1
Saya ketika bercakap di Shariah Investing Fair 2018 anjuran Bursa Malaysia

Baik.

Saya nak kongsikan apakah yang pelabur-pelabur hebat macam Benjamin Graham, Warren Buffett, Peter Lynch, John Bogle buat sama ada untuk pelaburan diri sendiri atau klien-klien mereka?

Rahsia mereka adalah asset allocation..!

Apa Itu Asset Allocation?

Asset allocation ini adalah membahagikan modal pelaburan kita dalam beberapa jenis aset tertentu.

Pasaran saham Malaysia

Asset allocation ini penting kerana return pelaburan ni macam kita naik roller-coaster. Ada masa naik dan semua orang happy, ada masa jatuh, jadi semua orang marah-marah.

Sifu Benjamin Graham dah ajar benda ni sejak tahun 1930-an lagi. Ilmu dah lama.

Kenapa mereka buat asset allocation?

  1. Market menaik (bull market), letak dalam aset A.
  2. Market menurun (bear market), letak dalam aset B.

Jenis aset ni bukan produk. Jenis aset tak banyak. Produk tu banyak. Beribu-ribu produk pelaburan dekat luar sana yang ejen produk jual. Ramai orang salah faham antara jenis aset vs produk.

Kita cuma perlu tahu dan gabungkan 3 jenis aset sahaja masa melabur.

Ini contoh asset allocation yang pelabur-pelabur lagenda ni buat

Inilah yang para pelabur yang hebat-hebat ini buat sepanjang berpuluh-puluh tahun mereka melabur sampai jadi kaya raya.

Yang penting guna duit lebih dan melaburlah secara long term.

Sekarang saya dah mudahkan proses pembelajaran ini untuk anda. Saya susun semula ilmu ni dalam situasi Malaysia dan buat video pendek-pendek secara bersiri supaya anda dapat belajar cara melabur yang betul.

Wah, Saya Minat. Macam Mana Nak Mula Belajar?

Anda dapat belajar melabur dengan hanya duduk di rumah. #StayAtHome. 

Selalunya saya mengendalikan kelas seperti ini dalam tempoh separuh – satu hari. Sekarang, saya sudah sediakan 21 video sepanjang kira-kira 90 minit untuk tontonan anda tanpa perlu meninggalkan rumah.

Tajuk pembelajaran anda ialah:

  • Menjana Pendapatan Kedua Untuk Masa Hadapan
  • Tujuh (7) Jenis Pendapatan
  • Pendapatan #1
  • Pendapatan #2 Income Distribution
  • Pendapatan #3
  • Pendapatan #4
  • Pendapatan #5
  • Pendapatan #6
  • Pendapatan #7
  • Bagaimana Nak Mula Melabur?
  • Cara Kira Duit Lebih Untuk Melabur
  • Strukturkan Semula Pelaburan
  • Labur Sendiri atau Dengan Bantuan Profesional?
  • Memulakan Pelaburan Yang Menjana Income Distribution
  • Platform & Sumber Rujukan Online
  • Money Market Fund
  • Fixed Income Fund
  • Global Equity Fund
  • Large Cap Equity Fund
  • MidS Equity Cap Fund
  • Sekiranya Masih Pening

Mudah-mudahan selepas tamat menonton kesemua video yang telah disediakan, anda dapat memulakan pelaburan sendiri (1) secara online dengan kos yang lebih rendah (2) lebih objektif dan tidak semberono (3) bermodalkan duit lebih.

"Berapa Harga?"

RM70
  • One-off subscription
  • 21 video asal + 12 video kemaskini
  • Bonus: Anda Tanya & Kami Jawab Dalam Video

Sila mesej kami menerusi aplikasi whatsapp untuk sebarang persoalan. Jangan terus beli jika tak pasti. Tekan ikon whatsapp untuk mesej.

zxul

Zulkhairi Zulkifli

(c) AFIQ Training & Advisory